Koken is een avontuur: soms een succes, vaak een rampscenario. Deze 15 posts bewijzen dat je niet de enige bent die pasta laat aanbranden of het recept nét iets te creatief interpreteert.
1. Veel gezelliger zo.
Ik heb de magnetron een kwartslag gedraaid. Vindt-ie leuk!

2. Tja, geen zin meer.
Ik stond op. Deed boodschappen. Haalde alles in huis voor bami. Ging even liggen om m’n film af te kijken. Zou daarna beginnen met koken. Lang verhaal kort: sushi is onderweg!
3. Nou?
Wat is jouw favoriete pit op t fornuis en waarom is t rechtsvoor?

4. Bedankt mama.
‘Momentje’ zei mijn zoontje, terwijl hij van tafel liep naar de bank om vol overgave in een kussen: ‘GATVERDAMME!’ te schreeuwen. Vervolgens liep hij terug en ging weer rustig aan tafel zitten. ‘Hoorde je dat net mama?’ ‘Jazeker.’ ‘Oh, maar toch bedankt voor het koken.’
5. Joe....
Dochter (12) was uitgenodigd voor de iftar bij haar nieuwe beste vriendin. Zitten samen in de 1e brugklas en hebben elkaar helemaal gevonden. "Het was echt allemaal super lekker, mama. Alles met heerlijke kruiden enzo en niet zo smakeloos zoals jullie altijd koken". En bedankt.
6. Een heerlijk moment.
Het leukste deel aan koken is de dampkap uitzetten en terug beseffen wat stilte en rust voor je betekenen.
7. De eeuwige strijd.
We aten boontjes. Want groenten zijn goed voor de weerstand. Dit klopte, er was voldoende weerstand.
8. Dat vinden wij niet raar....
Naturel. Maar door de nieuwe receptuur toch een verbeterde smaak.

9. Heerlijk gekookt vandaag.
Goed gekookt 👍🏻

10. Dan maar weer bestellen bij Thuisbezorgd.
We hadden twee kipfilets over. Gerecht erbij bedacht. Tagliatelle gehaald. Tomaten gehaald. Paprika gehaald. Uien gehaald. Champignons. Knoflook. Sausje erbij. Alles gekookt. Kip vergeten 🤦♀️
11. ZO IRRITANT!
"Instructies: Verwijder de folie van het schaaltje en zet deze in oven." *trekt aan folie, scheurt mini-stukje van de folie eraf, volgend stukje, scheurt ook, plastic laagje blijft zitten op schaal, dumpt vervolgens heel het bakje in andere ovenschaal gooit het in de oven.*🤬
12. De nadelen van zelf koken.
Koken als je doodmoe bent….. handig, nu moet ik doodmoe m’n eigen pleurisbende opruimen…

13. Mag af en toe best.
Chips en wijn telt ook als avondeten hè? #geenzinomtekoken
14. Een succes dus.
*Bij het avondeten* Ik: “En wat vind je van mijn zelfgemaakte ketchup?” Dochter (9): *proeft* “Noem je dit ketchup?” Ik: “Niet goed?” Dochter: “DIT IS BETER DAN KETCHUP” Waarom voelt het alsof ik aan MasterChef meedoe
15. Daar gaat je eten.
Ik noem het ‘Spinflazie’.

